Nieuws


Berken en vogels - woensdag 14 december 2016

Afgelopen weken verwonderd over hoe vaak de berk die voor het raam staat waar ik achter mijn bureau naar buiten kijk sta bezocht wordt door vogels. Misschien wil hij heel hard aantonen dat hij bestaansrecht heeft. Onze landlords willen hem namelijk omdoen omdat hij dichtbij het huis staat en voor heel veel rommel in dakgoot zorgt. Nou heb ik ook zo mijn herinneringen aan een berk als boom boven mijn carvannetje tijdens mijn Wageningse studieperiode zo'n 15 jaar geleden. Er viel het hele jaar door 'rommel' op de caravan.
 
Door de jaren heen dwingt hij mij tot herwaardering:
  1. Geen leuker en orgineler natuureducatie lente thema dan te beginnen met een stethoscoop te luisteren aan een berk waar de sapstromen op gang komen.
  2. Ik heb afgelopen jaren leuke vogels stempel werkjes met kinderen gemaakt op de vellen bast van een omgehakte boom.
  3. Het is de aanvliegroute voor de vogels naar de immer goed bevoorraadde birdfeeder van de buren.
  4. Niets kleurt zo mooi met de roos die eronder groeit als zilverwitte bast met zalm vleug.
  5. Er wordt enorm gesnoept van de zaden door koolmezen en puttertjes. 
  6. Dus als ik al twijfel blijk ik geholpen door een landlord die de tuinman die hem zou komen omhalen nog steeds niet te blijkt te hebben geregeld.
Lang leve de berk. 
 

Afbeelding invoegen
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >